"Enter"a basıp içeriğe geçin

Warframe Kavat Türleri ve Özellikleri: Hangi Kavat Sana Uygun?

Warframe oyununda bulunan Kavat’lar, Kubrow’lara benzer şekilde Tenno’nun yanında savaşan kedi benzeri yaratıklardır. Kavat’lar farklı ırklara, renklere ve desenlere sahiptirler. Oyunda Tenno’ların hem saldırı hem de savunma gücünü artıran faydalı dostlardır. Kavatlar, farklı türlerde olup, her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Şu anda üç çeşit kavat vardır: Adarza, Smeeta ve Vasca. Bu yazıda Warframe kavat türleri ve özellikleri, yetenekleri ve nasıl elde edilebileceği ile ilgili bilgiler vereceğim.

Kavat’lar, Warframe evrenindeki Orokin uygarlığının eserleridir. Orokin’ler, genetik mühendisliği ile kavatları yaratmış ve onları savaşta kullanmışlardır. Ancak Orokin İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra kavatlar vahşi doğaya yayılmış ve farklı gezegenlerde yaşamaya başlamışlardır. Tenno’lar ise kavatları yakalayarak kendilerine sadık arkadaşlar edinmişlerdir. Kavat’ların yetenekleri Tenno’nun savaş stilini destekler ve onlara avantaj sağlar.

Warframe Kavat Türleri ve Özellikleri


Adarza Kavat

Adarza kavat’lar keskin gözleriyle ölümcül içgüdülerini yansıtırlar. Bu kavat’lar yakın dövüşte rakiplerine saldırırlar ve Tenno’ya kritik şansını artıran Cat’s Eye adlı bir yeteneğe sahiptirler. Ayrıca Reflect adlı bir yetenekle de zaman zaman aldıkları hasarı geri yansıtıp arttırabilirler.

Adarza kavat elde etmek için, öncelikle Orbiter’inizdeki Incubator’u Kavat Incubator Upgrade Segment ile yükseltmeniz gerekiyor. Bu parçayı marketten 175 platin karşılığında alabilir veya Dojo’da araştırıp yapabilirsiniz. Yapmak için ise 10 Kavat Genetic Code’a ihtiyacınız var. Bu kodları da Feral Kavat adlı vahşi kavat’ları Codex Scanner veya Synthesis Scanner ile tarayarak elde edebilirsiniz.

Incubator’unuzu yükselttikten sonra, her bir kavat üretimi için 10 Kavat Genetic Code ve bir Incubator Power Core kullanmanız gerekiyor. Incubator size iki seçenek sunuyor: Random veya Genetic Code Template. Random seçeneği ile rastgele bir kavat elde edersiniz ve ırkı, başı, kuyruğu, cinsiyeti, rengi veya deseni garanti değildir. Genetic Code Template seçeneği ile ise daha önce sahip olduğunuz bir kavat’ın genetik şablonunu kullanarak onun özelliklerini taşıyan bir kavat elde etme olasılığınız artar, ancak yine de garanti değildir.

Hangi seçeneği kullanırsanız kullanın, üretim süreci başladığında 48 saat (Incubator Upgrade Segment ile 24 saat) beklemeniz gerekiyor. Bu süreyi 15 platin karşılığında hızlandırabilirsiniz.

Smeeta Kavat

Smeeta kavat’lar gizemli ve şanslı yaratıklardır. Bu kavat’lar da yakın dövüşte rakiplerine saldırırlar ve Tenno’ya çeşitli bufflar veren Charm adlı bir yeteneğe sahiptirler. Bu bufflar arasında ekstra hasar, ekstra kaynak toplama, ekstra afiniti, ekstra enerji gibi faydalar vardır. Ayrıca Mischief adlı bir yetenekle de kendilerini görünmez yapabilir ve sahte bir kopya bırakabilirler.

Smeeta kavat elde etmek için de Adarza kavat ile aynı yöntemi izlemeniz gerekiyor. Yani Incubator’unuzu yükseltip 10 Kavat Genetic Code ve bir Incubator Power Core kullanarak Random veya Genetic Code Template seçeneği ile üretim yapmanız gerekiyor.

Vasca Kavat

Vasca Kavat, adından da anlaşılacağı gibi vampir temalı bir görünüme ve özelliklere sahip. Örneğin, Draining Bite adlı modu sayesinde saldırdığı düşmanlardan can emebiliyor. Transfusion adlı modu sayesinde ise sahibi öldüğünde kendi canının bir kısmını feda ederek onu diriltebiliyor.

Vasca Kavat elde etmek için ise öncelikle başka bir Kavat’a sahip olmanız gerekiyor. Sahip olduğunuz Kavat’ı gece vakti Eidolon Ovası’na götürmeniz ve burada vahşi Vasca Kavatlar ile karşılaşmanız lazım. Vahşi Vasca Kavatlar, genellikle üç ila altı arasında grup halinde dolaşıyorlar. Sizin Kavat’ınıza saldırdıklarında onu Vasca Virüsü ile enfekte ediyorlar. Bu da Kavat’ınızın kırmızı bir ışıkla kaplanmasına neden oluyor.

Enfekte olan Kavat’ınızı geminize geri getirdiğinizde ondan genetik iz almanız gerekiyor. Bunu yapmak için Genetik Kod Şablonu adlı eşyaya ihtiyacınız var. Genetik iz aldığınızda ise Vasca Virüsü ortadan kalkıyor ve size Vasca Kavat Genetik İzi veriyor. Bir Vasca Kavat elde etmek için iki tane Vasca Kavat Genetik İzi’ne ihtiyacınız var.

Genetik iz almak istemiyorsanız veya virüsü kaldırmak istiyorsanız, Master Teasonai’den 500’e satın alabileceğiniz Vasca İyileştirici adlı eşyayı kullanabilirsiniz. Bu eşya bir görev eşyasıdır ve donanım çarkınızda bulunmalıdır.

Eğer platin harcamak isterseniz, marketten 105 platin karşılığında Vasca Kavat Başlangıç Paketi’ni satın alabilirsiniz. Bu pakette ihtiyacınız olan her şey mevcut: 10 tane Kavat Genetik Kodu, iki tane Vasca Kavat Genetik İzi, bir tane İnkübatör Güç Çekirdeği ve bir tane ekstra Genetik Kod Şablonu.

Kaynak: https://warframe.fandom.com/wiki/Kavat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.