"Enter"a basıp içeriğe geçin

Android Studio SqLite Veritabanı Nereye Kaydediyor? Veritabanı Dosyası Nerede? Device File Explorer Ders #5

Veritabanına kaydettiğimiz verileri, kod yazmadan nasıl bakılabileceğini anlatacağım. Bunu telefona kayıtlı veritabanı dosyasından elde edeceğiz. Bunun için telefon veya emulatör fark etmez Device File Explorer üzerinden bakacağız. Bu sekmeyi açmak için View -> Tool Windows -> Device File Explorer seçeneğini seçin.

Açılan pencereden şu yolu izleyin: Data -> Data -> [Paket Adı] -> Databases bu klasörün altında yazdığımız uygulamanın veritabanı bulunmakta. Altındaki dosyaya sağ tıklayıp Save As… seçeneğine tıklayın ve adının yanına uzantı olarak .s3db ekleyin.

Bu veritabanı dosyasını açmak için SQLite Admin uygulamasını kullanacağız. Bu linkten indirme bağlantısına ulaşabilirsiniz. Uygulama kurulum gerektirmeyen portable bir uygulamadır. SQLite Admin simgesine tıklayarak uygulamayı açalım. Sol üstteki + işaretine veya Database -> New sekmesine tıklayarak yukarıda kaydettiğimiz .s3db uzantılı veritabanı dosyasını seçelim. Burada oluşturulan tabloları ve içine girilen tüm verileri görebilir, ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

2 Yorum

  1. Hilmi Soner Erdoğan
    Hilmi Soner Erdoğan 21/09/2018

    Sayın Özcan;
    Bir sorum olacak. Benim yapacağım uygulamayı yükleyen kişilerin telefonundaki verileri de güncellemesi için ne yapmam lazım ? Örnek: ben bir kanun yada yönetmeliklerden oluşan bir uygulama yaptım. Kanunda değişiklik oldu ben bu değişikliği yapınca kullanıcı tarafında da değişiklik olmasını istiyorum.
    Saygılarımla.

    • Osman Anıl Özcan
      Osman Anıl Özcan 22/09/2018

      Merhaba Hilmi,

      Firebase gibi online bir sunucu üzerinden müdahale edebilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.